Claxon / Toeter

  1. Personenauto’s moeten zijn voorzien van ten minste een geluidssignaalinrichting die bestaat uit een goed werkende hoorn met vaste toonhoogte. Een samenstel van zodanige, tegelijk werkende hoorns wordt als één hoorn beschouwd.
  2. Personenauto’s mogen zijn voorzien van een geluidssignaalinrichting die andere weggebruikers erop attent maakt dat de achteruitversnelling van het voertuig is ingeschakeld, alsmede van een geluidssignaalinrichting die ertoe strekt ongeoorloofd gebruik, diefstal van of ongeoorloofde toegang tot het voertuig te voorkomen.
  3. Hybride elektrische of elektrische personenauto’s mogen zijn voorzien van een akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem dat werkt tot het voertuig een snelheid van 25 km/h heeft bereikt.
  4. Personenauto’s in gebruik bij hulpdiensten, die de daar genoemde signalen mogen voeren, moeten zijn voorzien van een tweetonige hoorn.
  5. Personenauto’s mogen niet zijn voorzien van andere geluidssignaalinrichtingen dan bedoeld in het eerste tot en met vierde lid.
Dé Autozaak is een voordelige universele autogarage waar uw auto altijd terecht zonder afspraak tere ...
WELKOM BIJ CARS&JOY HARTEVELD PIJNACKER. Autorijden kunnen we leuker maken dan je denkt. Door de ju ...
We zijn erop gericht om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onderhoud, APK, remmen, accu's, airco ...
Sinds 1972 is Mastebroek’s Autobedrijven b.v. al gevestigd in Hardenberg. U kunt bij ons terecht voo ...
Als onafhankelijk bedrijf kunnen we wat kleinschaliger opereren. Hierdoor werken we efficiënter en z ...