Claxon / Toeter

  1. Personenauto’s moeten zijn voorzien van ten minste een geluidssignaalinrichting die bestaat uit een goed werkende hoorn met vaste toonhoogte. Een samenstel van zodanige, tegelijk werkende hoorns wordt als één hoorn beschouwd.
  2. Personenauto’s mogen zijn voorzien van een geluidssignaalinrichting die andere weggebruikers erop attent maakt dat de achteruitversnelling van het voertuig is ingeschakeld, alsmede van een geluidssignaalinrichting die ertoe strekt ongeoorloofd gebruik, diefstal van of ongeoorloofde toegang tot het voertuig te voorkomen.
  3. Hybride elektrische of elektrische personenauto’s mogen zijn voorzien van een akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem dat werkt tot het voertuig een snelheid van 25 km/h heeft bereikt.
  4. Personenauto’s in gebruik bij hulpdiensten, die de daar genoemde signalen mogen voeren, moeten zijn voorzien van een tweetonige hoorn.
  5. Personenauto’s mogen niet zijn voorzien van andere geluidssignaalinrichtingen dan bedoeld in het eerste tot en met vierde lid.
Dé Autozaak is een voordelige universele autogarage waar uw auto altijd terecht zonder afspraak tere ...
Als familiebedrijf met meer dan zeventig jaar ervaring, weten we hoe belangrijk de auto is voor onze ...
GENOEG VAN DUUR AUTO ONDERHOUD? AUTOSERVICE LEO BORST. Goed en betaalbaar auto onderhoud voor De Rij ...
Afspraak is afspraak en service op de eerste plaats ! Autobedrijf Jan van Dijk is een dienstverlene ...
Ontdek de service van Oving in Emmeloord. Zorgeloos autorijden door goed onderhoud en uitgebreide s ...